Chłodna 15 Logotyp
Gault Millau
PL

Menu

Zasmakuj najbardziej wykwintnych potraw, które każdego dnia są inne, przygotowywane z produktów dostarczonych z samego rana

Restauracja wyróżnia się zmieniającym się cyklicznie menu degustacyjnym w formie carte blanche, którego magia polega na zaskoczeniu. Gość do samego końca nie wie, co dostanie na talerzu. W karcie bowiem widnieje tylko informacja, czy będzie to mięso czy ryba. Menu zmienia się często, zgodnie z sezonowością produktów.

Menu a la carte, jest krótkie i również dopasowane do pór roku i składników gwarantujących świeżość, jakość i smak.

 

 

 

Menu serwowane od 12:00 do 15:00


3 dania (przystawka, danie główne, deser) z wyborem - 59 pln
Menu wegetariańskie dostępne na życzenie

 

Business Lunch Menu:

 

Przystawka
Pak Choi pieczony z gospodarstwa Ludwika Majlerta z bakłażanem i sosem serowym
lub
Mille feuille z cukinii multikolor z makrela i sosem orientalnym

Danie główne
Pierś z pieczonej kaczki węgierskiej z białą rzodkwią, młodą marchewką i sosem Bigerat
lub
Warzywa a la grecque z jajkiem przepiorczym (dzikie szparagi, brokuł, kalafior, mix sałat)

Deser
Paris Brest z créme patissiére 
lub
Selekcja lodów i sorbetów

 

 

 

 

AKTUALNE MENU WIECZORNE

 

PRZYSTAWKI

 

Berlingots (tradycyjne francuskie pierożki) faszerowane boczkiem i grzybami z beszamelem i pomarańczą - 18 zł

Ballotine z udka perliczki z purée marchewkowym i piklami - 26 zł

Przegrzebki Św. Jakuba marynowane w sosie vierge z truskawkami - 39 zł

Białe szparagi prowansalskie à la polonaise  - 55 zł

Pate Pantin cielęce z sałatą frisee i sos Salmis - 69 zł

Terrina foie gras rodziny Mass z jabłkiem Granny Smith i redukcją z porto - 89 zł                                       

                                  

DANIA GŁÓWNE

Kulbin a la Grenobloise - 55 zł

Poliki wołowe wolno gotowane z orkiszem i młodym burakiem - 39 zł

Rostbef wołowy Simental sezonowany 45 dni z bakłażanem grafiti i boczniakiem mikołajkowym, sos Perigord - 117 zł

Perliczka label Rouge ze smardzami (porcja dla dwóch osób) - 180 zł

Dorada sauté z cukinią i sosem Nia  - 47 zł

 

DESERY

Fraisier gateau - 34 zł

Mus czekoladowy z lodami z pigwy - 19 zł

Paris Brest z kremem pâtissière - 16 zł

 

SERY

Sery francuskie z domowymi konfiturami - 39 zł

 

Menu degustacyjne składające się z 6 dań 180 pln
Degustacja wina 160 pln


Specjalne menu degustacyjne 360 pln
Specjalna degustacja win 340 pln

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Chłodna 15

ul.Chłodna 15, 00-891 Warszawa

tel. 730 737 644

recepcja@chlodna15.pl

Chłodna 15 jest otwarta:
Wtorek - Sobota

    12:00 - 15:00
  i 18:00 - 22:00

Array ( [0] => /menu )
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /cms/lib/classes/class.usertagoperations.inc.php(281) : eval()'d code on line 36